مقاله    مکتب رئالیسم    یکی از تحقیق و مقاله های جامع و کامل و دارای منابع معتبر که به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد

چکیده

واقع‌گرایی یا مکتب اصالت واقع، در فلسفه جدید، عقید‌ه­ای است، قائل به این‌که واقعیّت موضوعی، یا جهان مادّی، مستقل از آگاهی ذهن وجود دارد و خصایص و طبیعت آن از این‌که دانسته شود، متاثّر نمی‌شود. در فلسفه قدیم و قرون وسطی نیز نظریه­ای است، که حقیقت جهان مادی را از ادراک بشری، مستقل می‌کند. یعنی اشیاء، وجود مستقل دارند و وجودشان، به ادراک‌کننده بستگی ندارد (شعاری‌نژاد ۱۳۷۵، ۳۳۶).

رئالیسم در مقابل تصوّرگرایی – که به‌وجود کلیات در خارج از ذهن اعتقاد نداشت- و نام‌گرایی- که یکسره منکر کلیات بود و هیچ نحو وجودی نه در خارج و نه در ذهن برای آن قائل نبود و کلّی را فقط لفظ خالی می‌دانست- اقامه شد (دیمیان ۱۳۷۶، ۱۴).

پیروان مکتب اصالت اسمی (نام‌گرایی)، معتقد به جدایی تدریجی جهان اندیشه از واقعیات عینی هستند و معتقدند که جهان درونی آگاهی، به‌تدریج از جهان خارجی (یا بیرونی حس‌ها) جدا می‌شود و قانونی جهان‌شمول وجود ندارد؛ که ذاتا در اشیاء مشابه موجود باشد. جهان‌شمول‌ها صرفاً نام‌هایی غیرواقعی و اعتباری هستند، که بر سر آن‌ها به توافق رسیده‌ایم. امّا واقع‌گرایی، معتقد است که مفاهیم انتزاعی، به ‌مثابه وجودی جوهری و هستی واقعی دارند. برخلاف ایده‌آلیسم، رئالیسم جهان خارجی را مستقل از درک و ذهنیّت ما تلقّی و براین نکته تاکید می‌کند، که این جهان خارجی، با دقّتی معنادار، در تجربیّات حسی ما منعکس می‌شود (عضدانلو ۱۳۸۴، ۳۲۴).

نظریه‎های رئالیستی که گاه از آنها به صورت مکتب اندیشه­ ی ت قدرت یاد می‎شود (قوام ۱۳۸۴، ۷۹)، از آغاز شکل‎گیری رشته ­ی روابط بین‎الملل نظریه­ ی غالب ت جهانی بوده‎اند (بیلیس و اسمیت ۱۳۸۸، ۳۳۰). در قرن بیستم پس از ناکامی نظریه‎های لیبرالیستی در تبیین و تحلیل رویدادها و تحولات نظام بین‎الملل تئوری‎های رئالیستی حضور چشم‌گیری در عرصه­ی تئوریک روابط بین‎الملل یافتند. اگرچه می‎توان خط مشی این نظریه‎ها را تا دوران باستان نیز مشاهده نمود اما استفاده از این رویکرد به صورت یک رویکردِ نظری برای تجزیه و تحلیل ت بین‎الملل از اواخر دهه­ی ۱۹۳۰م و اوایل دهه­ی ۱۹۴۰م وارد عرصه­ی روابط بین‎الملل شد (قوام ۱۳۸۴، ۷۹).


جهت دانلود متن کامل مقاله مکتب رئالیسم کلیک نمایید

مقاله ورزش های پایه

مقاله ویژگی های فرهنگ سازمانی

مقاله هوش سازمانی

مقاله هوش فرهنگی

مقاله یادگیری سازمانی

مقاله مفهوم سرمایه اجتماعی

مقاله مکتب رئالیسم

جهان ,مکتب ,بین‎الملل ,رئالیسم ,مستقل ,وجود ,به صورت ,روابط بین‎الملل ,مکتب رئالیسم ,قوام ۱۳۸۴، ,در خارج

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

گردو بلاگ pooria manuscripts/دست نوشته های پوریا nkuhsaran Scientometrics یزد دانلود آموزش زبان انگليسي در خانه تحقیقات و پروژه های دانشجویی علوم انسانی greengalaxy برنامه نویس پی اچ پی cookingfast